Tisková zpráva NeraAgro

• Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuPress

V Neratovicích, 11.12.2019

V posledních několika dnech byla naše společnost opakovaně dotazována na údajné potíže s registrací přípravků Kuprikol 50, Kuprikol 250 SC nebo Curzate K. S ohledem na tuto skutečnost si dovolujeme uvést, že ke všem třem přípravkům byla stejně jako vždy v minulosti, přesně v souladu s platnou legislativou, podána žádost o přeregistraci v únoru letošního roku. V tuto chvíli probíhá schvalovací řízení, které dosud nebylo pravomocně ukončeno.

Některé produkty NeraAgro z řady fungicidů určené k ochraně zemědělských produktů jako jsou Kuprikol 50, Kuprikol 250 SC nebo Curzate K slouží zemědělcům přes 50 let. I dnes splňují veškeré normy a hygienické předpisy České republiky a EU a ve srovnání s konkurenčními výrobky jsou šetrnější k životnímu prostředí. Ve srovnání s obdobnými zahraničními produkty jsou také výrazně levnější.

“Do budoucnosti hledíme s optimismem. Během posledního roku jsme provedli jsme řadu kroků, aby naše tradiční české výrobky mohli našim zemědělcům úspěšně sloužit i ve 21. století. I nadále chceme vítězit nad konkurencí díky kvalitě našich výrobků, a to jak větší ohleduplností k přírodě, tak i jejich rozumnou cenou. Na případné ústrky ze strany byrokratického šimla jsme připraveni a nebojíme se jich,” říká Jan Vyskočil, jednatel Nera Agro.

NeraAgro je tradiční a dlouholetý výrobce zemědělské chemie. Na konci roku 2018 došlo k akvizici firmy ze strany skupiny GREATIVITY GROUP. Skupina GREATIVITY GROUP pokračuje ve výrobě tradičního sortimentu, navíc produktové portfolio rozšiřuje a posiluje. Zároveň hodlá využít výrobní areál NeraAgro pro posílení synergií v rámci dalších výrobních projektů.

Tisková zpráva ke stažení ZDE